Tanja =

Mijn jeugdjaren waren op een boerderij aan de Friese waddenkust. Waar ons gezin zeer regelmatig voor bijzondere mensen én dieren zorgde (opvanggezin).  Zo leerde ik al heel jong de combinatie van aandacht en zorg in samenhang met dier en natuur kennen. Diens kracht, eenvoud en eerlijkheid raakten me steeds. Hier was er ruimte om jongeren (maar ook voor dieren) die niet meer "gewenst of sterk genoeg" waren, te ondersteunen. Ik vond rust als ik  met de hond of pony ging wandelen, maar er was ook de hevigheid van een noord-wester storm. De "wees"-lammetjes die met fles werden grootgebracht... Het heeft allemaal mijn groei(r)ingen mee vorm gegeven.

Ervaringen en leren.... een leven lang groeien.

Na verschillende opleidingen en werkplekken begon ik in 2002 te werken op de jeugd-psychiatrische afdeling te Leuven. Daar kwam ik in contact met werken met bijzondere jongeren én natuur. Men noemde het ervaringsgericht leren. Mijn "wortels" vonden hun weg. Natuur en mens samen en op een creatieve eerlijke manier naar het leven kijken. Door bijkomende opleiding en werken met inspirerende mensen heb ik me door de jaren kunnen ontwikkelen in "zinvol combineren" van mens en natuur. 

Ik ben zeer graag buiten en wandel en fiets graag, meestal met mijn 2 honden. Daarnaast is tuinieren voor mij ook een aangename bezigheid; mijn eigen groenten/fruit kweken.  

https://www.facebook.com/groeiringen